Zlatari.ro proiect ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre Biserica Zlatari. Pentru o vizualizare corecta și atrăgătoare a informaților este necesar ca mecanismul Java Script să fie activat.
Parohia ZLĂTARI - BUCUREȘTI, România

Activități

Activitatea principală a Parohiei este slujirea liturgică și pastorală, sfântul locaș fiind deschis cel puțin 12 ore în fiecare zi. Slujbele religioase se săvârșesc conform tradiției ortodoxe și, permanent, preoții întâmpină cu bunăvoință pe închinători și pelerini.
De asemenea, Parohia organizează periodic evenimente cultural-misionare (cateheze, concerte, lansări de carte, pelerinaje), precum și programe social-filantropice, proprii sau în parteneriat cu alte instituții.
O atenție specială este acordată conservării și restaurării bisericii, monument istoric și de artă religioasă. Din anul 2008 s-au desfășurat mai multe etape în această direcție: restaurare și consolidare monument, conservare-restaurare pictură murală, iconostas și mobilier lemn policrom. Se apropie ziua în care va avea loc slujba de resfințire.
În vederea organizării de spații pentru arhivă și bibliotecă, precum și pentru amenajarea unei săli sociale multifuncționale, Parohia are în plan construirea Centrului social-pastoral „Sfinții Ciprian și Iustina”, în proximitatea sfântului locaș.

Web Design Losonczy.ro